It is most likely that I will die next to a pile of books I was meaning to read. (Lemony Snicket)

úterý 31. prosince 2013

Ani letos si nedávám předsevzetí

Nikdy si nedávám předsevzetí.
Nikdy bych je totiž nesplnila a ještě by mě stresovaly nesplněné položky v seznamu.
Cvičit a upravovat jídelníček se snažím vždycky začátkem semestru, stejně tak si každý semestr slibuju, jak budu pilně studovat.

Ke konci roku raději bilancuju a plánuju do budoucna, vypisuju si události, které mě v příští roce čekají, abych se měla na co těšit - knihy, které si chci přečíst, filmy, které přijdou do kin, výstavy a koncerty, na které bych se ráda vydala. Do nového diáře si to všechno pečlivě poznamenávám (pokud byste chtěli tip na nějakou kulturu, od března bude v Praze výstava Tima Burtona!).

Před dvěma roky jsem se rozhodla dát svému diáři nový rozměr a vylepšit si začátek každého měsíce nějakým náhodně zvoleným citátem z této stránky. Musím říct, že mě před dvěma lety tyhle citátové vzkazy od mého minulého já během roku dost těšily a bavily, zejména když jsem každý měsíc uvažovala, jak si citát měsíce vztáhnout ke své aktuální situaci. Mnohdy se mi dost trefil do nálady i životního rozpoložení a bylo to pak, jako by ke mně promlouval nějaký věštecký hlas :)

Loni jsem chtěla něco jiného a na tumblr jsem narazila na tenhle nápad:
Přišlo mi to skvělé, nachystala jsem si sklenici a snažila se do ní čas od času házet lístečky popsané milými chvílemi, které mě potkaly, ale nevydrželo mi to moc dlouho. Jednak jsem udělala tu chybu, že jsem sklenici nechala u rodičů (a tudíž k ní neměla pořád přístup), jednak jsem prostě líná a raději jsem si hezké okamžiky poznamenala do diáře, který mívám vždycky po ruce.
Nicméně, když jsem před chvílí těch pár lístečků ze sklenice vytřepala a přečetla, pousmála jsem se a zavzpomínala. Kdo si myslíte, že by vás to bavilo, zkuste to! Určitě to musí být super, když máte na konci roku sklenici plnou a můžete si zpětně projít všechny krásné momenty uplynulého roku.

A kdybyste si přece jenom chtěli dát nějaká klasická předsevzetí, ale nemůžete přijít na žádná zajímavá, doporučuju tenhle generátor novoročních předsevzetí. Přinejmenším se můžete pobavit tím, co všechno si můžete do nového roku předsevzít :)


Taky vám připadá neskutečné, že už za pár hodin bude rok 2014? Mně osobně připadá prosinec 2014 jako jiná galaxie a ne rok vzdálená realita.


Užijte si silvestrovské oslavy a do nového roku přeju vám všem spoustu splněných přání a skvělých knih!

2 komentáře:

  1. Já mám letos poprvé za posledních 5 let první leden bez diáře. Prostě jsem nesehnala žádný podle svého gusta.
    Sklenice vypadá jako dobrý nápad, ale sama sobě nevěřím, že by mi to vydrželo dýl jak měsíc nebo dva.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám tenhle z Marks&Spencer, kupuju ho každý rok, takže si tím ušetřím starosti se sháněním :)

      Vymazat