It is most likely that I will die next to a pile of books I was meaning to read. (Lemony Snicket)

sobota 1. března 2014

1. 3. 2014



Celé zkouškové jsem se těšila, že až budu mít hotovo, konečně zase budu mít čas na normální knížky, na seriály, filmy, společenský život...
Tak nic, no. Tenhle semestr asi umřu.
Mám rozvrh od pondělí do pátku (to se mi za celé studium zatím nikdy nepovedlo) a vyučující se zbláznili se svými požadavky, takže každý týden čtu několik knih, povídek, článků a studií a do toho ještě se spolužačkou vydáváme v rámci jednoho semináře knihu, což mi zabírá poměrně dost volného času.
A každý po nás chce na závěr semestru nějakou tu seminární prácičku, takže mám na prázdniny o zábavu postaráno.

Určitým zvráceným způsobem si to ale vychutnávám. Kromě jednoho předmětu, který většinou celý strávím v polospánku, mě všechny semináře baví, i ta příprava na ně by mě bavila, kdyby toho nebylo tolik. Čtení se pak z příjemného prožitku smrskává jen na netrpělivé obracení stránek a přeskakování popisných pasáží. Nemůžu si to pořádně užít, když vím, že jsem ve skluzu a v počítači na mě čekají ještě studie a na stole mi leží rukopis ke korektuře.
Momentálně čtu Draculu, Plášť od Gogola, Květy zla, znovu a pozorněji čtu Northangerské opatství kvůli referátu a do toho pročítám rukopis a trénuju si na něm korektorská znaménka.


Přidávám další a další položky na svůj to-read list na Goodreads a chce se mi plakat, protože vůbec nestíhám číst knížky, které bych si tak ráda přečetla, a v dohlednu není žádné volno, kdy bych to mohla napravit. Na nočním stolku se mi válí Volání kukačky a koketuju s myšlenkou, že bych ho dnes večer před spaním aspoň na chvilku otevřela...
Spánek je přeceňovaný, že jo.



Baví mě studovat literaturu. Znovu a znovu se ujišťuju o tom, že kousnout se a dostudovat bohemistiku a potom jít na komparatistiku bylo to nejlepší, co jsem mohla udělat. Máme se spolužačkami fajn kolektiv, vyučující jsou mnohem pohodovější než ti z bohemistiky a miluju naše semináře, kde diskutujeme o symbolech, skrytých významech a literárních postupech. Mezi perličky z mého rozvrhu jednoznačně patří předmět o Draculovi a Sherlocku Holmesovi (máme za úkol kouknout i na různé filmové a seriálové adaptace) a předmět o kulturní produkci pro ženy nazvaný Sama doma, kde se momentálně věnujeme Padesáti odstínům šedi (možná o některých postřezích ze semináře sepíšu článek, stay tuned).

Těším se na jaro, moc moc, jako každý rok. Jen mě mrzí, že zima nebyla skoro vůbec zimní a nebyli jsme letos ani jednou lyžovat. Mám před sebou ale vyhlídky na březen nabitý událostmi, březen plný plánů, které snad vyjdou.
Život je hrozně fajn, když se má člověk na co těšit :)

Jako každý rok, i letos jsme na plurku dělali videochallenge. Letošní únor vypadá v mém videu hrozně nudně, v podstatě samé kočky, ale byl to dobrý únor. Byla jsem spokojená. O tom to možná je - dřív mě poklidné večery strávené o samotě doma děsily, teď si je užívám. A samozřejmě, že ve skutečnosti jsem se pořád jen neválela doma s kočkama, kolikrát jsem zapomínala točit to nejzajímavější, co se mi zrovna stalo, nebo na to nebyla vhodná chvíle.
Nicméně kdybyste se chtěli pokochat sto plus jedním záběrem na našeho kocoura, můžete tak učinit zde:



5 komentářů:

  1. Kocourkův názor na antické drama je opravdu zajímavý :D:D:D Jinak celé video je super a moc se mi líbí!:-))

    OdpovědětVymazat
  2. já ti snad i závidím, Sylvi :) ... tvrdnu nad diplomkou z dětské literatury + ve škole na úplně zbytečných/nevhodně zařazených předmětech a přede mnou státnice...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, to věřím, že toho máš hodně... :/ ale pomysli na to, jak to bude krásné, až budeš mít všechno hotovo a magistra v kapse! :)

      Vymazat
  3. Jé, KlaPi! A Pistorius, u něj jsem měla seminář a bylo to dobré, jedna z mála praktických a užitečných věcí :) (jo, vím že mám skluz s odkoukáváním :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já k němu chodím už na třetí seminář a souhlasím, jedna z mála věcí na bohemistice, co jsou podle mě užitečné :) a navíc mě to baví :))

      Vymazat